Geschiedenis BOV - BOV

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Geschiedenis BOV

Geschiedenis Balkbrugse Ondernemers Vereniging

De Balkbrugse Ondernemers Vereniging, toen nog de Balkbrugse Middenstands Vereniging geheten, is opgericht op 7 maart 1950. In de beginjaren functioneerde de vereniging als een soort plaatselijk belang. Men zette zich in voor allerlei gemeenschappelijke belangen, zoals bijvoorbeeld Het Groene Kruis, zwembad `Het Heuveltjesbosbad' e.d. Ook gaf men verschillende krantjes uit zoals `De Balk' waarin men commentaar gaf op de ontwikkelingen om ons heen. De Balkbrugse Middenstands Vereniging is initiatiefnemer geweest van een eigen krant waarin meldingen van kerkdiensten, weekenddiensten, spreektijden van huisarts, tandarts en dergelijke opgenomen moesten worden. Deze krant verscheen onder de naam `De Brug' en is inmiddels in aangepaste vorm opgenomen in de Dedemsvaartse Courant.

Op 7 maart 2000 werd de Balkbrugse Middenstands Vereniging opgevolgd door de huidige vereniging BOV. Dit was een gevolg van de uitbreiding tot een ondernemersvereniging, waarin nu ook de industrie en de recreatie vertegenwoordigd zijn. Dat had niet alleen tot gevolg dat er meer leden bijgekomen zijn, maar dat ook het bestuur uitgebreid moest worden. Waren er voorheen 5 bestuursleden bij de BMV, nu onder de nieuwe naam en inhoud van de BOV werd het bestuur met twee personen uitgebreid.

De Balkbrugse Ondernemers Vereniging kent een gestage groei van het aantal leden. In 1997 had de vereniging 28 en dat was in 1999 al gegroeid tot 48 leden en heeft het ledenbestand op een bepaald moment zelfs tegen de zestig leden gezeten. Naast het opzetten van allerlei acties voor het winkelende publiek is de ondernemersvereniging ook actief op andere terreinen. In december 1999 werd het beleidsplan aan het college van burgemeester en wethouders van de toenmalige gemeente Avereest gepresenteerd. Het beleidsplan gaat onder meer in op de bereikbaarheid, aantrekkelijkheid en leefbaarheid van Balkbrug. Ook heeft de BOV meegewerkt aan een koopstromenonderzoek in het jaar 2000.

Gegevens ontleend aan het boek `Bedrijvigheid rond Brug en Schut' van J.C. Huige, uitgegeven door de BOV naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de Balkbrugse Middenstands Vereniging

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu